صرافی ارز دیجیتال چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است؟

با داغ شدن و رونق بازار و همچنین افزایش حباب قیمت ارز های دیجیتال همچون قیمت بیت کوین، خیلی از سرمایه داران بزرگ خارجی و ایرانی به این بازار پر سود و البته خطرناک روی آوردند. بازاری که نوسانات زیاد دارد و ریسک زیان در آن بالا است. به طور کلی، برای خرید و فروش ارز دیجیتالی و انجام معاملات آن باید به یک صرافی ارز دیجیتال مراجعه کرد. صرافی ارز دیجیتال، میتوان گفت یکی از بخش های مهم این بازار جهانی است.  بیشتر این صرافی ها به صورت مجازی و در قالب اپلیکیشن و سایت فعالیت میکنند و هر کدام مزیت و معایب خاص خودشان را دارند با ما همراه باشید تا صرافی ها و نوع عملکرد آنها را بهتر بشناسیم.

قیمت ارز های دیجیتال

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

به تعریف ساده، صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج (Exchange) یک محیط ساده برای انجام معاملات ارز دیجیتالی و تبدیل به ارز های دیجیتالی یا پول ملی است. در واقع شما میتوانید در قبال پول ملی یا ارز دیجیتالی، ارز های دیجیتالی دیگری را خریداری و یا ارز های خود را در قبال ارز های دیجیتالی یا پول ملی بفروشید.این محیط ها هم میتواند در سایت و اپلیکیشن ها و یا در هر دو /آن وجود داشته باشد و کار را برای کاربر آن کند. از آنجایی که ما در معاملات ارز دیجیتالی با کالای دیجیتالی سروکار داریم، در این گونه صرافی ها نیاز نیست تا به صورت حضوری ثبت نام کنید و این نیز یکی از چندین مزیتی است که بازار ارز دیجیتال را محبوب کرده است.

قیمت ارز های دیجیتال

عملکرد صرافی های ارز دیجیتالی چگونه است؟

از آنجایی که بازار ارز دیجیتالی، بازار آزادی است نرخ و قیمت ارزهای دیجیتالی(دقیقا مشابه با قیمت دلار) فقط بر اساس عرضه و تقاضا به وجود می آید که البته عواملی مصنوعی هم وجود دارند که میتوانند در این بازار تاثیر بگذارند. اما بحث اینکه یک صرافی چطور و چگونه کار میکند و معاملات در آن چگونه انجام می گیرند، باید ابتدا به نوع آن توجه کنیم. اگر بخواهیم به طور کلی صرافی ها را بررسی کنیم، دو نوع صرافی به شکل های زیر وجود دارند:

در حالت اول طرف دیگر شما صرافی است و ارز های دیجیتالی خود را مستقیم از صرافی میخرید  و در صورت تمایل ارز های دیجیتال خود را مستقیم به آن می فروشید. معمولا کمتر از این صرافی ها در جهان است ولی در ایران بدلیل تحریم های همه جانبه و نبود امنیت کافی، این روش مرسوم تر است. در این حالت معمولا سود صرافی از تفاوت قیمت خرید و فروش ارز های دیجیتالی بدست می آید و معمولا قیمت خرید ارز از قیمت فروش ارز ها بیشتر است.

در حالت دوم طرف شما صرافی نیست  بلکه صرافی بستری را برای شما آماده کرده و فقط واسطه بین خریدار و فروشنده ارز است و در این بین کارمزدی را دریافت میکند. معمولا این صرافی ها در سایت یا محیط صرافی خوب برای کاربر کیف پول تعبیه می کنند تا کاربر بتواند ارز های مختلف را به صرافی وارد یا آن را وارد معاملات بکند.

قیمت ارز های دیجیتال

جفت‌ارزها چیست؟

یکی از عبارت هایی که در صرافی ها زیاد به چشم می آید، جفت ارز ها است. در واقع در صرافی های ارز دیجیتالی، برای نشان دادن تبدیل یک رمز ارز به رمزارز دیگر استفاده می شود که به آن جفت ارز گفته میشود. ساختار یک جفت ارز به این صورت است:

(نماد اختصاری ارز دیجیتال اول / نماد اختصاری ارز دیجیتال دوم)

اگر بخواهیم یک مثال ساده بزنیم مثلا نماد بیت کوین BTC و نماد ارز دوم XRP است و جفت ارز آن BTC/XRP می باشد. از این رو اگر شما برای مثال قصد دارید با بیت کوین ارز XRP بخرید یا برعکس، باید صححه جفت ارز BTC/XRP و XRP/BTC وارد شوید. یاد گیری جفت ارز ها خیلی می تواند در تحلیل نوسانات بازار به شما کمک کند.

و اما در آخر…

دانستیم صرافی ها یک بستر مجازی در سایت یا برخی اپیکیشن ها است که برای انجام معاملات ارز های دیجیتالی، افراد در آن و در قبال پول ملی یا ارز دیجیتالی دیگر معامله میکنند.صرافی ها یا مستقیم در معاملات نقش داشت و خریدار و فروشنده بود یا فقط به صورت واسطه بین خریدار و فروشنده عمل میکرد و کمسیون میگیرد. با عبارت جفت ارز ها آشنا شدیم و نقش آن را در تحلیل درست بازار را درک کردیم.

اگر شما به عنوان یک معامله گر ایرانی و با توجه به تحریم ها دوست دارید وارد این بازار شوید، بهترین مرحله شروع برای شما، صرافی های ایرانی است. امروزه چندین صرافی بزرگ در ایران مشغول به فعالیت هستند که شما میتوانید با ارز ریال، بیشتر ارز های دیجیتالی را خریداری و یا بفروشید. اما اگر قصد انجام معاملات حرفه ای تری دارید و یا میخواهید رمز ارز های کمتر شناخته شده را معامله کنید، البته با در نظر گرفتن خطر تحریم ها میتوانید از صرافی های خارجی مثل بایننس استفاده کنید.

دیدگاه خود را بگذارید